Bu program, 7 – 17 yaş grubundaki çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel becerilerini geliştirmek, iyilik hallerini artırmak ve ebeveynleri bilinçlendirmek amacıyla uygulanmaktadır. Ayrıca risk altındaki çocukların ve ailelerin belirlenmesi ve uygun müdahalelerin sağlanması hedeflenir.
1. Psikososyal Destek Programı: Çocukların kendilerini, sosyal çevrelerini ve toplumu daha yakından tanıyabilmeleri; öz farkındalıklarının gelişimi, zorlu yaşam olaylarını fark edebilme ve bunlarla baş edebilme kapasitelerinin artırılması amaçlanır.
2. Bireysel Psikolojik Danışmanlık Programı: Koruma riski ve hassasiyeti bulunan, travmadan etkilenen ya da etkilenme riski bulunan kişi ya da gruplar, psikososyal zorluk yaşayan kız ve oğlan çocukları ve ebeveynlere/bakım verenlere sunulmaktadır.
3. Grupla Psikolojik Danışmanlık Programı: Benzer problemler, duygusal ve sosyal ihtiyaçlara sahip bireylerden oluşan çocukların duygu ve endişelerini ifade etmeleri, psikososyal ve duygusal sorunlarla başa çıkmanın etkili yollarını keşfetmeleri desteklenmektedir.
4. Olumlu Ebeveynlik Programı: Çocuk refahı için ebeveyn-çocuk arasındaki destekleyici iletişimin güçlendirilmesi, ebeveynlere aile sistemine dair bilinçlendirme çalışmalarının verilmesi, ebeveynlerin çocukların gelişim dönemleri ve gelişimsel ihtiyaçları ile ilgili farkındalıklarının artırılması ve ebeveynlik becerilerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.
5. Afete Uyarlanmış Çocuk Güçlendirme Programı: Program afete uyarlandığı için zor olaylara verilen tepkilerin anormal olaylara verilen normal tepkiler olduğunu anlamalarına yardımcı olmak, çocuklara davetsiz anılarıyla veya olumsuz düşünceleriyle başa çıkmaları için bir yol göstermek, çocukların konsantrasyonunu artırmak ve onlara canlılık kazandırmak, çocukların ruh halini değerlendirmek amaçlarıyla uygulanmaktadır.
6. Afete Uyarlanmış Genç Güçlendirme Programı: Programın amacı ergenlik dönemindeki çocukların sorularını cevaplarken, onlara potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri somut fırsatlar ve güvenli alanlar yaratmaktır. Ayrıca program afete uyarlandığı için zor olaylara verilen tepkilerin anormal olaylara verilen normal tepkiler olduğunu anlamalarına yardımcı olmak programın bir diğer amacıdır.
7. Vaka Yönetimi Erişim Faaliyetleri Programı: Hane ziyaretleri ile risk altındaki çocuklar (çocuk işçiliği, okul dışı, kayıtsız, çocuk yaşta erken ve zorla evlilik), aileler, özel ihtiyaç sahibi bireyler ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddetten hayatta kalan kişiler için risk ve hassasiyet tespiti ile erken yönlendirme yapabilmeyi ve sosyal hizmet uzmanının uygun müdahale sunmasını sağlamayı amaçlar.
8. Vaka Yönetimi Hizmeti (Çocuk Koruma ve TCDŞ) Programı: Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından değerlendirilmesi yapılan Çocuk Koruma ve TCDŞ vakalarının süpervizör eşliğinde hedef kişilere yönelik planlı müdahale sürecinin başlatılması ve takibini içermektedir.